Мъж на хемодиализа от село Змейно е транспортиран до болницата

...
 Мъж на хемодиализа от село Змейно е транспортиран до болницата
Коментари Харесай

Транспортираха мъж на хемодиализа с високопроходима техника

 Мъж на хемодиализа от село Змейно е превозен до болничното заведение в Търговище след намесата на високопроходима техника на пожарната. В интервенцията по прокарването на път до обитаемото място са взели участие екипи на Районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Омуртаг и на Община Омуртаг, осведомят от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище.

Заради паднали на път от село Змейно за град Омуртаг дървета и клони, в композиция със снежните преспи, достъпът до селото е бил неосъществим.

Екипът се е придвижил до такава степен с високопроходима техника на пожарната и откакто пътят е бил отворен със профилирана техника на поддържаща пътищата компания, хората от екипа са отстранили и нарязали голям брой паднали дървета и клони, разясни представителят на дирекцията Ани Кръстева. Това е направило допустимо от селото да бъде изведен човек, нуждаещ се от хемодиализа, който е бил превозен до Многопрофилната болница за интензивно лекуване -Търговище.

Екипът на пожарната работа е разчистил също дървета и клони по пътя до прилежащото село Птичево, достъпът на моторни транспортни средства до което преди този момент също е бил блокиран, напомня Българска телеграфна агенция.

В община Омуртаг, поради усложнена конюнктура слез падналия изобилен сняг и разразилите си виелици, в неделя по здрач бе оповестено бедствено състояние за 48 часа, които изтичат през днешния ден. 

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР